Prostreno.cz

Kynutý švestkový koláč

Vyzkoušejte recept na švestkový koláč s povidly.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1206 kJ / 288 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy50g
tuky8g

Ingredience na

  • 350 g hladké mouky
  • 60 g krystalového cukru
  • 60 g másla
  • 20 g droždí
  • 1 ks vejce
  • 1,5 dcl mléka
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 100 g másla - na drobenku
  • 100 g pískového cukru - na drobenku
  • 140 g polohrubé mouky - na drobenku
  • 2 sáčky vanilkového cukru - na drobenku
  • 400-500 g švestek

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka dejte droždí, cukr a sůl, přisypte mouku, vlijte rozpuštěné máslo a lehce promíchejte, pak přidejte vejce a znovu, tentokrát důkladně, promíchejte.
  2. Vypracované těsto nechte vykynout asi hodinu.
  3. Připravené těsto vyválejte a vyložte na plech vymazaný máslem. Těsto potřete povidly a navrch poklaďte umyté a vypeckované půlky švestek.
  4. Smíchejte suroviny na drobenku a hotovou ji nadrobte na švestky.
  5. Koláč pečte 25-30 minut při teplotě 160 °C.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,75g
  • Sacharidy:

    538,16g
    • Cukry:

      369,60g
  • Tuky:

    178,53g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 288 kcal

36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení



Podobné recepty

Rebarborové muffiny

(14 hlasů)
50min
1011 kJ

Ovocný koláč s drobenkou

(11 hlasů)
1h a 15min
1209 kJ

Zázvorový koláč

(10 hlasů)
1h a 15min
1143 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kynutý švestkový koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat