Prostreno.cz

Karotková polévka

Hustá polévka z karotky se smetanou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 397 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 500 g karotky
  • 1/4 ks celeru
  • 2 lžíce oleje
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 100 g rýže
  • 100 ml smetany
  • 2 snítky zelené petrželky
  • 2 lžíce řepkového oleje

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oškrabanou karotku a celer nahrubo nastrouhejte. Jednu karotku nakrájejte škrabkou na delší, velmi tenké plátky.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte nejprve cibuli, přidejte nastrouhanou karotku s celerem. Vše krátce osmahněte, zalijte vývarem a přiveďte k varu.
  3. Polévku nechte asi 10 minut povařit a pak ji rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí a muškátovým oříškem. Přidejte propláchnutou rýži a vařte, až rýže změkne.
  4. Pak do polévky přidejte smetanu, krátce ji prohřejte, ale nevařte. Plátky nakrájené ze zbylé mrkve osmažte na olivovém oleji, nechte okapat na papírovém ubrousku. Polévku v misce ozdobte karotkovými chipsy a snítkou petrželky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karotková polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat