Prostreno.cz

Jasmínová rýže s kokosovým mlékem

Jasmínová rýže s kokosovým mlékem je voňavá a jemně nasládlá varianta klasické přílohy, která zaujme svou exotickou chutí. Skvěle se hodí jako samostatný pokrm, ale i jako doplněk k asijským jídlům, kari nebo restované zelenině.

19.10.2012 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

376 kJ / 89 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži několikrát propláchněte, dejte do hrnce, zalijte vývarem a vařte doměkka. Když se vývar vstřebá do rýže, přidejte kokosové mléko.
  2. Do uvařené rýže přidejte nakrájený ananas, sójovou omáčku, cukr a sezamový olej.
  3. Podávejte posypané nakrájenou natí jarní cibulky.

TIP:

Můžete posypat oříšky nebo vločkami kokosu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,96 g
  • Sacharidy:

    154,40 g
    • Cukry:

      49,08 g
  • Tuky:

    57,80 g
  • Vláknina:

    11,50 g

Aktivita pro spálení:

327 kcal
40

minut jízdy na kole

31

minut běhu

97

minut uklízení





Podobné recepty

Rýže se skořicí

(11 hlasů)
50min
923 kJ

Jasmínová rýže s paprikou

(8 hlasů)
50min
585 kJ

Rýže s koriandrem

(9 hlasů)
45min
1532 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jasmínová rýže s kokosovým mlékem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba