Prostreno.cz

Řez OBLIŽ PRST

Po vychladnutí dejte řez rychle na stůl. Všichni si určitě moc pochutnají.

Ohodnotit
(29 hlasů)
  • 1h a 20min

    60min příprava

    20min vaření

  • 1346 kJ / 321 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy58g
tuky6g

Ingredience na

  • Na krém
  • 2 dcl mléka
  • 5 ks žloutků
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • Na polevu
  • 5 ks bílků
  • 25 dkg krystalového cukru
  • 1 lžíce vody
  • Na těsto
  • 5 ks vajec
  • 1 lžíce vody
  • 10 dkg krystalového cukru
  • 10 dkg polohrubé mouky
  • 2 dkg kakaa
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva

Postup přípravy

  1. Nejprve si upečte korpus.
  2. Vajíčka šlehejte do pěny s lžící vody, postupně přidávejte cukr. Dále přidejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a kakao, vše zamíchejte.
  3. Těsto nalijte na plech s pečícím papírem. Pečte při 180°C cca 20 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout a poté jej sundejte z pečícího papíru.
  4. Dále si dejte do mísy máslo (nechte jej změknout). Uvařte si směs ze surovin na nádivku, nechte ji vychladnout a poté ji zašlehejte do másla. Natřete na korpus a dejte ztuhnout do lednice.
  5. Dále si ušlehejte nad parou sněhovou polevu, šlehejte do pořádného zhoustnutí. Tuto sněhovou polevu natřete na nádivku, můžete použít zdobící pytlík.
  6. Nakonec posypejte grankem a dejte do lednice ztuhnout. Doporučuji dělat den dopředu.
  7. Krájejte tímto způsobem: do vyšší sklenice si dejte dlouhý nůž a horkou vodu (nejlépe převařenou z rychlovarné konvice). Tímto horkým nožem krájejte řez.




Vložit můj recept

Reklama

13:05

Trénink na břišní svaly

Trénink na břišní svaly
11:38

Cvičení na ruce a záda

Cvičení na ruce a záda
14:03

Hardcore cvičení na bříško

Hardcore cvičení na bříško

Ohodnoťte recept:
Řez OBLIŽ PRST

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat