Prostreno.cz

Lilek s čokoládou

Netradiční, ale vynikající příprava lilku.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 5min

    25min příprava

    40min vaření

  • 828 kJ / 197 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy29g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 kg lilku
  • 550 ml vody
  • 500 g cukru
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g kakaa
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 100 g mandlí
  • 100 g piniových oříšků
  • 50 g hladké mouky
  • 50 ml arašídového oleje na smažení
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Lilky oloupejte a nakrájejte na plátky. Plátky osolte, aby pustily vodu, poté opláchněte a osušte. Plátky jemně obalte v mouce a orestujte na arašídovém oleji do křupava.
  2. V hrnci s 300 ml vody nechte rozpustit cukr. Přidejte nalámanou čokoládu.
  3. Zvlášť do mísy nalijte 250 ml vody, nasypte kakao, 1 rovnou lžíci mouky a důkladně rozmíchejte. Směs přilijte do hrnce s čokoládou a povařte.
  4. Do zapékací mísy skládejte plátky lilků zalijte čokoládou, každou vrstvu posypte lupínky mandlí, piniovými oříšky a kandovaným ovocem.
  5. Pečte v troubě na 120 °C jen 15-20 minut, aby se chutě spojily. Je lepší podávat dezert vychlazený z lednice, aby čokoláda netekla.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek s čokoládou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat