Prostreno.cz

Rizoto s hlívou

Rizoto s houbami a oříšky.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 714 kJ / 170 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy24g
tuky5g

Ingredience na

  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 2 ks velké cibule
  • 200 ml bílého vína
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 40 g piniových oříšků
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěnou hlívu a oloupanou cibuli nakrájejte na proužky.
  2. Na oleji s máslem orestujte cibuli, přidejte houby a za stálého míchání restujte 10 minut.
  3. Přidejte rýži a míchejte, zalijte vínem, vývarem a duste, až je rýže měkká. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Podávejte posypané opraženými oříšky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s hlívou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat