Prostreno.cz

Treska s petrželovou omáčkou

Dietní a velmi chutně připravená ryba.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 451 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce filé z tresky - á 150g
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce másla
  • 6 ks tenkých proužků citrónové kůry
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 80 ml citrónové šťávy
  • 200 ml smetany 33%
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 svazek nasekané zelené petrželky
  • 2 lžíce nasekané pažitky

Postup přípravy

  1. Na pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte mouku a připravte jíšku. Za stálého šlehání přidejte smetanu, podle chuti osolte a vařte 10 minut.
  2. Odstavte z ohně, nechte 10 minut stát, pak vmíchejte petrželku a pažitku.
  3. Půl litru vody a zeleninový vývar přiveďte k varu, přidejte citrónovou kůru, citrónovou šťávu a špetku soli.
  4. Do takto připravené vody vložte rybí filety, odstavte z ohně a nechte stát 10 minut.
  5. Filé opatrně vyndejte děrovanou lžící, položte na talíř a přelijte petrželovou omáčkou, kterou předtím ohřejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,62g
  • Sacharidy:

    125,30g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    121,50g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 107 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s pikantní hořčicí

(10 hlasů)
50min
519 kJ

Treska pečená na bramborách

(11 hlasů)
1h a 5min
429 kJ

Treska s kukuřicí

(18 hlasů)
45min
484 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Treska s petrželovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat