Prostreno.cz

Valentýnské hovězí steaky

Hovězí svíčková s rajčaty v octu balsamico.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 673 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 440 g hovězích steaků - á 220 g
  • 120 ml červeného octa balsamico
  • 2 ks rajčat - nakrájených na kostičky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 snítky tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte k varu ocet a povařte, až se zredukuje o čtvrtinu.
  2. Steaky posypte solí, pepřem a opečte je na 4 lžících oleje. Podle váhy přibližně 7-9 minut.
  3. Do mírně vychladlého octa balsamico nasypte rajčata, přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte.
  4. Steaky podávejte přelité rajčaty a posypané natrhaným tymiánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,03g
  • Sacharidy:

    103,81g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    112,13g
  • Vláknina:

    2,10g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Valentýnské hovězí steaky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat