Prostreno.cz

Ratatouille

Velmi populární jídlo ve středomořské kuchyni. Ratatouille můžete podávat buď jako hlavní chod, nebo jako zeleninovou přílohu. Ratatouille se hodí jako náplň slaných koláčů "Quiche". Vynikající je i se zapékanými kotletami.

  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 238 kJ / 56 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na plátky, posolte je a nechte asi 20 minut vypotit. Potom uvolněnou šťávu vymačkejte. Tím se zbavíte hořčin a lilek bude chutnější.
  2. Lilek a další zeleninu nakrájejte na kostičky. Na pánvi na oleji nejdříve osmahněte cibulku. Poté přidejte utřený česnek, lilek, cukety a papriky a za občasného míchání duste asi 10 minut.
  3. Přidejte nakládaná rajčata, tymián, bobkový list a duste dalších 20-30 minut, dokud zelenina nezměkne. Dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.

TIP:

Ratatouille můžete před podáváním posypat slunečnicovými nebo pistáciovými semínky. Pro pikantnější chuť můžete ratatouille zapéct v troubě a povrch posypat strouhaným parmazánem nebo ovčím sýrem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ratatouille

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat