Prostreno.cz

Tatranská cibulačka

Cibulačka ze slovenské kuchyně.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 475 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 400 g cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 2 ks jarní cibulky - nakrájené na kolečka
  • 1-2 ks mrkve - oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1 ks středně velké bagety
  • 1 balení uzených korbáčiků
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 4 snítky hladkolisté petrželky

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  2. V širším hrnci rozpalte olej, přisypte cibuli a smažte ji dorůžova.
  3. Můžete přidat 1 lžíci másla. Poté cibulový základ přelijte vývarem, přidejte jarní cibulky, oloupanou mrkev a deset až patnáct minut vařte.
  4. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky, rozložte ji na plech a nasucho opečte v troubě rozehřáté na 180 °C.
  5. Pak plech vytáhněte, bagety obraťte, na každý plátek dejte kousek másla a korbáčiku a nechte sýr v troubě pořádně zahřát.
  6. Polévku podle chuti osolte, opepřete, rozdělte do talířů, přidejte sýrové tousty a ozdobte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tatranská cibulačka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat