Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Tatranská cibulačka

lentilka
11hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

473 kJ

energetická hodnota na 100g

95 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky10g sacharidy6g bílkoviny

Cibulačka ze slovenské kuchyně.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 400 g cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 2 ks jarní cibulky - nakrájené na kolečka
  • 1-2 ks mrkve - oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1 ks středně velké bagety
  • 1 balení uzených korbáčiků
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 4 snítky hladkolisté petrželky

Postup přípravy

  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  • V širším hrnci rozpalte olej, přisypte cibuli a smažte ji dorůžova.
  • Můžete přidat 1 lžíci másla. Poté cibulový základ přelijte vývarem, přidejte jarní cibulky, oloupanou mrkev a deset až patnáct minut vařte.
  • Mezitím nakrájejte bagetu na plátky, rozložte ji na plech a nasucho opečte v troubě rozehřáté na 180 °C.
  • Pak plech vytáhněte, bagety obraťte, na každý plátek dejte kousek másla a korbáčiku a nechte sýr v troubě pořádně zahřát.
  • Polévku podle chuti osolte, opepřete, rozdělte do talířů, přidejte sýrové tousty a ozdobte petrželkou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

11 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 544kJ 70 Kč

Podobné recepty

Blesková cibulačka

Blesková cibulačka

15 hlasů
20min 1529 kJ 18 Kč
Silná francouzská cibulová polévka

Silná francouzská cibulová polévka

28 hlasů
55min 436 kJ 65 Kč
Cibulová polévka

Cibulová polévka

16 hlasů
25min 423 kJ 67 Kč
Cibulová polévka

Cibulová polévka

27 hlasů
35min 405 kJ 73 Kč
Polévka s jarní cibulkou

Polévka s jarní cibulkou

28 hlasů
25min 272 kJ 58 Kč
Cibulová polévka

Cibulová polévka

25 hlasů
30min 281 kJ 45 Kč

Články nejen o vaření