Prostreno.cz

Tatranská cibulačka

Cibulačka ze slovenské kuchyně.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 503 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 400 g cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 2 ks jarní cibulky - nakrájené na kolečka
  • 1-2 ks mrkve - oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1 ks středně velké bagety
  • 1 balení uzených korbáčiků
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 4 snítky hladkolisté petrželky

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  2. V širším hrnci rozpalte olej, přisypte cibuli a smažte ji dorůžova.
  3. Můžete přidat 1 lžíci másla. Poté cibulový základ přelijte vývarem, přidejte jarní cibulky, oloupanou mrkev a deset až patnáct minut vařte.
  4. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky, rozložte ji na plech a nasucho opečte v troubě rozehřáté na 180 °C.
  5. Pak plech vytáhněte, bagety obraťte, na každý plátek dejte kousek másla a korbáčiku a nechte sýr v troubě pořádně zahřát.
  6. Polévku podle chuti osolte, opepřete, rozdělte do talířů, přidejte sýrové tousty a ozdobte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,34g
  • Sacharidy:

    159,50g
    • Cukry:

      20,80g
  • Tuky:

    301,10g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Blesková cibulačka

(17 hlasů)
20min
1527 kJ

Silná francouzská cibulová polévka

(32 hlasů)
55min
408 kJ

Cibulová polévka

(20 hlasů)
25min
420 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tatranská cibulačka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat