40min
30min příprava
10min vaření
589 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky2g sacharidy6g bílkoviny
Rychlá pomazánka - nejen na chlebíčky a kanapky.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
12 ks
vajec
- uvařených natvrdo
2-3 lžíce
majonézy
1 lžička
dijonské hořčice
1 lžíce
citrónové šťávy
1 ks
avokáda
2 špetky
soli
2 špetky
čerstvě mletého pepře
1/2 hlávky
kadeřavého salátu
- jako lůžko pod zajíčka
1 ks
vejce uvařeného natvrdo
- na zajíčka
1/2 lžičky
majonézy
- na zajíčka
1 kulička
hrášku
- na zajíčka
2 kuličky
pepře
- na zajíčka
1 snítka
čerstvého kopru
- na zajíčka
2 plátky
oloupané mrkve
- na zajíčka
Postup přípravy
Deset natvrdo uvařených vajec a dva další žloutky nakrájejte nadrobno a dejte do mísy.
Přidejte majonézu, hořčici, citrónovou šťávu a rozmačkanou polovinu avokáda.
Umíchejte do pomazánky. Nakonec do ní přidejte kousky avokáda, osolte a opepřete podle chuti.
Pomazánku můžete servírovat s ozdobeným vajíčkem – zajíčkem.
Vyrobte ho podle obrázku z vejce uvařeného natvrdo. Majonéza vám poslouží k ,přilepení‘ nosu z hrášku, očí z pepře, fousků z kopru. Ze šikmých plátků mrkve udělejte uši. Pomazánku dejte na talíř, vršek zakryjte salátem a do salátového lůžka posaďete zajíčka.