Prostreno.cz

Vajíčková pomazánka s avokádem

Rychlá pomazánka - nejen na chlebíčky a kanapky.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 593 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • 12 ks vajec - uvařených natvrdo
  • 2-3 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 ks avokáda
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 hlávky kadeřavého salátu - jako lůžko pod zajíčka
  • 1 ks vejce uvařeného natvrdo - na zajíčka
  • 1/2 lžičky majonézy - na zajíčka
  • 1 kulička hrášku - na zajíčka
  • 2 kuličky pepře - na zajíčka
  • 1 snítka čerstvého kopru - na zajíčka
  • 2 plátky oloupané mrkve - na zajíčka

Postup přípravy

  1. Deset natvrdo uvařených vajec a dva další žloutky nakrájejte nadrobno a dejte do mísy.
  2. Přidejte majonézu, hořčici, citrónovou šťávu a rozmačkanou polovinu avokáda.
  3. Umíchejte do pomazánky. Nakonec do ní přidejte kousky avokáda, osolte a opepřete podle chuti.
  4. Pomazánku můžete servírovat s ozdobeným vajíčkem – zajíčkem.
  5. Vyrobte ho podle obrázku z vejce uvařeného natvrdo. Majonéza vám poslouží k ,přilepení‘ nosu z hrášku, očí z pepře, fousků z kopru. Ze šikmých plátků mrkve udělejte uši. Pomazánku dejte na talíř, vršek zakryjte salátem a do salátového lůžka posaďete zajíčka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vajíčková pomazánka s avokádem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat