Prostreno.cz

Salát z fenyklu a celeru

Salát s citrónovou zálivkou - hodí se dobře k vepřovému masu a rybám.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 20min

    15min příprava

    5min vaření

  • 361 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 2 ks větších zelených jablek
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks čerstvého fenyklu
  • 10 lístků čerstvé máty
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • Na zálivku
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhané citrónové kůry
  • 6 lžic citrónové šťávy
  • 1 ks cibule šalotka - jemně nakrájená
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěný celer, očištěný fenykl a jablka nakrájejte na tenké plátky a dejte je do mísy.
  2. Do kastrůlku nalijte vodu, přidejte nakrájenou šalotku, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nechte projít varem. Nechte vychladnout.
  3. Salát přelijte zálivkou, zakápněte olejem, posypte nasekanou mátou.

TIP:

Plátky nakrájejte nejlépe na kráječi mandolína.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,40g
  • Sacharidy:

    147,00g
    • Cukry:

      29,20g
  • Tuky:

    103,80g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 86 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Salát Coleslaw s celerem

(23 hlasů)
15min
860 kJ

Celerový salát s rozinkami

(19 hlasů)
15min
485 kJ

Fenyklový salát

(10 hlasů)
30min
715 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z fenyklu a celeru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat