Prostreno.cz

Meruňková polévka s mátou

Vinná meruňková polévka.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 255 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky1g

Ingredience na

  • 12 ks zralých meruněk
  • 500 ml bílého polosladkého vína
  • 2 lžíce medu
  • 5 snítek čerstvé máty
  • 50 g piniových oříšků
  • 8 ks stopek červeného rybízu

Postup přípravy

  1. Odpeckované půlky meruněk dejte do hrnce, přidejte 50 ml vody a poduste 2 minuty.
  2. Zalijte vínem, přidejte med, část máty a nechte projít varem.
  3. Polévku nechte vychladnout, přikryjte potravinovou folií a nechte v lednici vychladit.
  4. Podávejte s nasucho opraženými oříšky, kuličkami rybízu, ozdobené mátou.

TIP:

Polévku můžete posypat hrubě mletým pepřem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Meruňková polévka s mátou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat