Prostreno.cz

Meruňková polévka s mátou

Vinná meruňková polévka.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 297 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky1g

Ingredience na

  • 12 ks zralých meruněk
  • 500 ml bílého polosladkého vína
  • 2 lžíce medu
  • 5 snítek čerstvé máty
  • 50 g piniových oříšků
  • 8 ks stopek červeného rybízu

Postup přípravy

  1. Odpeckované půlky meruněk dejte do hrnce, přidejte 50 ml vody a poduste 2 minuty.
  2. Zalijte vínem, přidejte med, část máty a nechte projít varem.
  3. Polévku nechte vychladnout, přikryjte potravinovou folií a nechte v lednici vychladit.
  4. Podávejte s nasucho opraženými oříšky, kuličkami rybízu, ozdobené mátou.

TIP:

Polévku můžete posypat hrubě mletým pepřem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,00g
  • Sacharidy:

    143,00g
    • Cukry:

      92,00g
  • Tuky:

    62,00g
  • Vláknina:

    15,94g

Aktivita pro spálení: 70 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Ovocná polévka

(11 hlasů)
40min
182 kJ

Višňová polévka

(16 hlasů)
30min
533 kJ

Třešňová polévka

(8 hlasů)
35min
868 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Meruňková polévka s mátou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat