Prostreno.cz

Těstoviny se zelím

Rychlý bezmasý oběd z těstovin a zelí.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 795 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy32g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g vařených těstovin - mušle
  • 3 lžíce másla
  • 300 g bílého zelí - nakrájeného na tenké proužky
  • 1 svazek jarní cibulky - nakrájené
  • 120 ml kuřecího vývaru
  • 120 ml smetany
  • 1 hrnek sterilovaného hrášku
  • 2 lžíce citrónové kůry - jemně nastrouhané
  • 1 svazek čerstvého kopru - nasekaného
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle orestujte zelí, za stálého míchání, asi 6 minut.
  2. Přidejte cibulky, kuřecí vývar, smetanu a přiveďte k varu, poté snižte teplotu a duste odkryté, za občasného míchání, dokud zelí nezměkne.
  3. Odstraňte z tepla a vmíchejte hrášek, citrónovou kůru, kopr, sůl a pepř.
  4. Promíchejte těstoviny se zelím.

TIP:

Pokud jsou těstoviny příliš suché, můžete přidat trochu vody, ve které jste těstoviny uvařili.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstoviny se zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat