55min
20min příprava
35min vaření
220 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky7g sacharidy2g bílkoviny
Tento lehký krém je vynikající jako první chod, nebo jako lehké hlavní jídlo podávané s křupavým rohlíky.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 l
kuřecího vývaru
300 g
směsi čerstvých hub
2 lžíce
rostlinného oleje
1 lžíce
másla
3 ks
cibule šalotky
1 lžíce
čerstvého rozmarýnu
- nasekaného
2 lžičky
hladké mouky
150 ml
mléka, nebo smetany
Postup přípravy
V hrnci na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte očištěné, nakrájené houby, rozmarýn a restujte přibližně 5 minut.
Zaprašte moukou a restujte ještě 3 minuty.
Zalijte vývarem a vařte ještě 20 minut.
Přidejte mléko, nebo smetanu a nechte projít varem.