Prostreno.cz

Polévka z vodnice

Vynikající polévka z vodnice, brambor, mrkve a cibule.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 713 kJ / 170 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy7g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do tlakového hrnce dejte kuřecí droby, očištěnou, překrojenou mrkev a očištěnou petržel, osolte, hrnec uzavřete a vařte 15 minut. Připravený vývar sceďte.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu, přidejte na tenké plátky nakrájenou vodnici, oloupaný a nakrájený brambor, promíchejte, zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  3. Podávejte posypané jemně nasekanou petrželkou.

TIP:

Vodnice je jedním z druhů zeleniny, které používaly naše babičky, potom upadly téměř v zapomění a nyní se v souvislosti s popularitou farmářských tržišť a produktů opět vracejí do našich kuchyní. Vodnici řadíme mezi brukvovité, kam mimo ni patří třeba kedluben, brokolice, květák nebo růžičková kapusta. Konzumovat můžeme jak listy, tak především bílo růžovou dužnatou bulvu. Vodnice se ze všech druhů zeleniny nejvíce podobá ředkvičce. Hodí se k přípravě polévek, salátů či zapékaných jídel, jíst se dá syrová i tepelně upravená.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,76g
  • Sacharidy:

    92,41g
    • Cukry:

      19,67g
  • Tuky:

    190,35g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 170 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Zelná gulášová polévka

(12 hlasů)
1h a 20min
269 kJ

Krémová polévka z hrachových lusků

(14 hlasů)
50min
117 kJ

Cuketová polévka s tymiánem

(13 hlasů)
30min
232 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka z vodnice

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat