Rýže s mrkví a paprikou
Zapečená rýže se slaninou, mrkví a s pečenou paprikou.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
593 kJ / 141 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky7g
Ingredience na
- 6 ks
mrkve
- 200 g
rýže
- 150 g
anglické slaniny
- 1 ks
cibule
- 2 stroužky
česneku
- 1/2 ks
červené papriky
- 1/2 ks
zelené papriky
- 1/2 ks
žluté papriky
- 2 ks
vajec
- 120 ml
mléka
- 3 lžíce
másla
- 2 lžíce
oleje
- 3 špetky
soli
Postup přípravy
- Rýži uvařte podle návodu na obalu.
- Očištěnou mrkev nakrájejte na plátky a poduste na 2 lžících másla doměkka. Podle chuti osolte.
- Mrkev vyndejte a na stejnou pánev přidejte lžíci másla a opečte papriky nakrájené na proužky.
- Nakrájenou anglickou slaninu, oloupanou nakrájenou cibuli a jemně nakrájený česnek restujte na oleji na mírném ohni přibližně 5 minut.
- Vejce dejte do mísy, přidejte mléko a rozšlehejte metličkou.
- Uvařenou rýži promíchejte s připraveným mlékem, anglickou slaninou, rozdělte do 4 malých zapékacích misek, přidejte podušenou mrkev a dejte tak na 12-15 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
- Podávejte s opečenými proužky papriky.