Prostreno.cz

Srnčí steak s ostružinovou omáčkou

Chutný recept na přípravu srnčí svíčkové.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 550 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g srnčí svíčkové
  • 1 lžíce koření na zvěřinu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 100 ml červeného octa balsamico
  • 250 ml ostružin
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 snítky tymiánu

Postup přípravy

  1. Maso odblaňte a nakrájejte na plátky, posypte sušeným česnekem a kořením na zvěřinu, pokud koření neobsahuje sůl, plátky masa osolte (přečtěte si složení koření).
  2. Na rozehřátém oleji zprudka plátky masa opečte. Záleží, jaký chcete mít steak.
  3. Maso odložte na teplé místo, nejlépe do alobalu.
  4. Na pánev, na které jste opékali maso, dejte ostružiny, tymián, zalijte octem balsamico a povařte za stálého míchání přibližně 10 minut, aby nebyly ostružiny rozvařené.
  5. Maso dejte na talíře, přelijte omáčkou a hned podávejte.

TIP:

Maso můžete posypat rozdrobeným sýrem Niva.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí steak s ostružinovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat