Prostreno.cz

Tymiánové rolky

Tuto bylinku dávali Římané gladiátorum, a vědeli proč. Tymián totiž znamená v překladu „odvaha“.  Dejte si tymián a poznejte svou vnitřní sílu.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 875 kJ / 209 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy2g
tuky16g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Každý řízek nařízněte podélně až skoro ke druhému kraji jako knihu. Jemně je naklepejte, aby byly obě půlky stejně vysoké, osolte je z obou stran.
  3. Na každé maso položte čtvrtinu sýru, posypte tymiánem, plátek zarolujte, pokud chcete, ovažte nití, a nakonec obalte každou rolku do dvou plátku slaniny.
  4. Pekáč vymažte lžící oleje a vyložte ho plátky cukety a rozpůlenými rajčaty.
  5. Pokapejte zbylým olejem, osolte, opepřete, na zeleninu položte rolády a na ně pak snítky tymiánu.
  6. Pečte asi 45 minut, slanina by měla být zlatá a křupavá, cukety a rajčata křehké. Podávejte s bílým chlebem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,79g
  • Sacharidy:

    99,66g
    • Cukry:

      17,34g
  • Tuky:

    177,70g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 209 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí čtvrtky na mrkvi

(14 hlasů)
1h a 10min
592 kJ

Kuře s baby karotkou

(6 hlasů)
1h a 15min
601 kJ

Kuřecí maso s barevnou paprikou

(8 hlasů)
1h a 5min
717 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tymiánové rolky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat