Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík pečený s uzeným bůčkem

lentilka
5hlasů
Hodnotit

2h a 30min

15min příprava

2h a 15min vaření

708 kJ

energetická hodnota na 100g

245 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:14g tuky2g sacharidy7g bílkoviny

Voňavý, šťavnatý králík pečený v troubě.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1-1,5 kg celého králíka
  • 300 g uzeného bůčku
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 200 ml smetany
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 3 snítky tymiánu
  • 5 lžic oleje

Postup přípravy

  • Očištěného králíka naporcujte, osolte a opepřete.
  • Ve vyšším pekáčku na rozehřátém oleji králíka ze všech stran opečte.
  • Každou porci králíka proložte silnějším plátkem uzeného bůčku, přidejte snítky tymiánu a zalijte bílým vínem, zakryjte pokličkou a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 2 hodiny.
  • Asi 30 minut před dopečením přidejte na čtvrtky nakrájenou cibuli, celý česnek a pečte odkryté. Pokud je potřeba během pečení podlévejte vodou nebo vínem.
  • Upečené maso a bůček vyndejte, do výpeku přilijte smetanu a povařte až se tekutina zredukuje na polovinu. Omáčku přeceďte, vložte zpět králíka, kousky cibule, prohřejte a podávejte.
Omeleta s dušenými jablky

Omeleta s dušenými jablky

4 hlasy
1h a 5min 796kJ 60 Kč
Plněný vepřový plátek

Plněný vepřový plátek

2 hlasy
1h a 35min 578kJ 200 Kč

Podobné recepty

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 725 kJ 170 Kč
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Králičí roláda s bylinkovou směsí

13 hlasů
1h a 50min 422 kJ 236 Kč
Králík na smetaně a hořčici

Králík na smetaně a hořčici

18 hlasů
2h a 55min 816 kJ 150 Kč
Králík pečený s jablky

Králík pečený s jablky

6 hlasů
2h a 0min 621 kJ 200 Kč
Králík v hořčicové omáčce

Králík v hořčicové omáčce

6 hlasů
1h a 30min 671 kJ 160 Kč
Roláda z králíka

Roláda z králíka

19 hlasů
2h a 30min 660 kJ 175 Kč

Články nejen o vaření