Prostreno.cz

Tuňák s pomerančovým přelivem

Jemné rybí maso s vůní pomeranče.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 588 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 porce tuňáka, nebo jiné ryby
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 130 ml pomerančového džusu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 2 ks oloupaného pomeranče
  • 4 snítky čerstvého estragonu

Postup přípravy

  1. V pánvi na rozehřátém oleji s máslem opečte zvolna osolené, opepřené porce ryby.
  2. Opečenou rybu vyndejte na talíř.
  3. Na stejnou pánev dejte cukr, pomerančový džus, pomerančovou kůru, estragon, na kousky rozdělený pomeranč a poduste 5 minut.
  4. Rybu podávejte přelitou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tuňák s pomerančovým přelivem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat