Tuňák s pomerančovým přelivem
Jemné rybí maso s vůní pomeranče.
-
40min
15min příprava
25min vaření
-
588 kJ / 140 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky7g
Ingredience na
- 4 porce
tuňáka, nebo jiné ryby
- 3 lžíce
řepkového oleje
- 1 lžíce
másla
- 4 špetky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- 130 ml
pomerančového džusu
- 1 lžíce
hnědého cukru
- 2 lžíce
strouhané pomerančové kůry
- 2 ks
oloupaného pomeranče
- 4 snítky
čerstvého estragonu
Postup přípravy
- V pánvi na rozehřátém oleji s máslem opečte zvolna osolené, opepřené porce ryby.
- Opečenou rybu vyndejte na talíř.
- Na stejnou pánev dejte cukr, pomerančový džus, pomerančovou kůru, estragon, na kousky rozdělený pomeranč a poduste 5 minut.
- Rybu podávejte přelitou omáčkou.