Prostreno.cz

Kuře s tatarkou

Výborné, šťavnaté. Někdo míchá tatarku a bílý jogurt, my dáváme jen 2 pytlíky tatarky.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 25min

    40min příprava

    45min vaření

  • 772 kJ / 184 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g kuřecího masa - prsa, stehna
  • 2 ks cibule
  • 150 g sýru eidam
  • 250 ml tatarky - může být i light
  • sůl
  • pepř
  • máslo - na vymazání pekáčku

Postup přípravy

  1. Vymažte si pekáček kouskem másla (nemusí být - cibule pustí dost šťávičky), na něj poklaďte na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolte, opepřete dle chuti.
  2. Pak zalijte celou tatarkou - stačí malá (já ředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75g). No a nakonec zakryjte plátky sýra. Nejprve pečte asi 20 min na 250°C zakryté, poté odkryjte a ještě pečte, aby sýr pěkně zrůžověl. Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své, takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké.
  3. Někdy dávejte na přilepšenou na vrstvu masa i šunku. Je to jednoduché a výborné.

TIP:

Jako příloha se hodí skoro cokoliv. My to milujeme s bramborovou kaší, ale můžou být hranolky, vařené brambory a dokonce to někteří baští i s rýží, takže záleží na vás.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,60g
  • Sacharidy:

    78,10g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    140,95g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 184 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Kuře s párkovým přelivem

(17 hlasů)
30min
625 kJ

Kuře s bramboráčky

(24 hlasů)
2h a 5min
479 kJ

Kuře v sýru

(19 hlasů)
30min
855 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře s tatarkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat