Prostreno.cz

Kapr na paprice

Porce zdravé ryby by neměly chybět na vašem stole.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    50min příprava

    35min vaření

  • 359 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 porce kapra - á 250 g
  • 3 ks středně velké cibule
  • 3 ks barevné papriky
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 100 g celeru
  • 50 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 3 špetky hrubě mletého barevného pepře
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 6 špetek hrubé soli
  • 4 lžičky citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Porce kapra pokapejte citrónovou šťávou a dejte alespoň na půl hodiny odležet do chladu.
  2. Porce vložte do olejem vymaštěného pekáčku a na ryby rozložte na kolečka nakrájenou cibulí, na stébla nakrájenou zeleninu a na proužky nakrájenou papriku.
  3. Vše posypte mletou paprikou, solí a hrubě mletým barevným pepřem, kolem ryby položte na plátky nakrájenou slaninu. Pečte bez obracení přibližně 30-40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr na paprice

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat