Prostreno.cz

Kuře Balkari

Kuře Balkari je určeno především pro milovníky pikantních pokrmů.

  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 544 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 ks cibule - střední velikost
  • 1-2 stroužku česneku
  • 250 ml smetany na vaření
  • 250 g balkánského sýra
  • lžička kari
  • lžíce másla

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět cibulku, přidejte česnek a nechte rozvonět. Přidejte kousky masa, orestujte dozlatova. Přidejte kari, smetanu, nahrubo nastrouhaný sýr, zamíchejte, přikryjte pokličkou a nechte sýr rozpustit.
  2. Podle hustoty a množství omáčky přidejte trochu hotové jíšky na zahuštění, abyste získali hustou omáčku. Podle potřeby dosolte, ale sýr samotný je dost slaný.
 S vařenou rýží je kuře Balkari naprosto vynikající.

TIP:

Podávejte s rýží nebo těstovinami.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře Balkari

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat