Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Brynzové pirohy

sun
11hlasů
Hodnotit

55min

40min příprava

15min vaření

870 kJ

energetická hodnota na 100g

135 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky22g sacharidy5g bílkoviny

Pirohy připravené z bramborového těsta v prášku.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 150 g másla
  • Na náplň
  • 200 g brynzy
  • 200 g cibule
  • 1/4 lžičky soli
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 80-100 ml mléka
  • 1 hrst pažitky
  • 100 g anglické slaniny
  • Na těsto
  • 400 g bramborového těsta v prášku
  • 500 ml vody
  • 1 ks vejce
  • 150 g hladké mouky

Postup přípravy

  • Bramborové těsto smíchejte s vodou, vejcem a přidejte hladkou mouku.
  • Těsto promíchejte a chvíli nechte odpočinout.
  • Slaninu nakrájejte na jemné kostičky a pozvolna orestujte, přidejte jemně nakrájenou cibuli a ještě krátce orestujte.
  • Brynzu a tvaroh promíchejte s mlékem, nasekanou pažitkou a orestovanou cibulkou.
  • Bramborové těsto rozválejte na asi 0,5 cm vysoký plát a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm.
  • Do středu kolečka dejte brynzovou náplň, přehněte a důkladně uzavřete.
  • Pirohy vařte v osolené vroucí vodě asi 8-10 minut podle velikosti.
  • Hotové polijeme rozehřátým máslem.
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Masové pirohy

Masové pirohy

11 hlasů
40min 752 kJ 141 Kč
Pirohy se šunkou

Pirohy se šunkou

6 hlasů
1h a 15min 647 kJ 84 Kč

Články nejen o vaření