Prostreno.cz

Brynzové pirohy

Pirohy připravené z bramborového těsta v prášku.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 55min

    40min příprava

    15min vaření

  • 870 kJ / 207 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy22g
tuky10g

Ingredience na

  • 150 g másla
  • Na náplň
  • 200 g brynzy
  • 200 g cibule
  • 1/4 lžičky soli
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 80-100 ml mléka
  • 1 hrst pažitky
  • 100 g anglické slaniny
  • Na těsto
  • 400 g bramborového těsta v prášku
  • 500 ml vody
  • 1 ks vejce
  • 150 g hladké mouky

Postup přípravy

  1. Bramborové těsto smíchejte s vodou, vejcem a přidejte hladkou mouku.
  2. Těsto promíchejte a chvíli nechte odpočinout.
  3. Slaninu nakrájejte na jemné kostičky a pozvolna orestujte, přidejte jemně nakrájenou cibuli a ještě krátce orestujte.
  4. Brynzu a tvaroh promíchejte s mlékem, nasekanou pažitkou a orestovanou cibulkou.
  5. Bramborové těsto rozválejte na asi 0,5 cm vysoký plát a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm.
  6. Do středu kolečka dejte brynzovou náplň, přehněte a důkladně uzavřete.
  7. Pirohy vařte v osolené vroucí vodě asi 8-10 minut podle velikosti.
  8. Hotové polijeme rozehřátým máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brynzové pirohy

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat