Prostreno.cz

Vepřová panenka

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 913 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy1g
tuky19g

Ingredience na

  • 600 g vepřové panenky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička barevného mletého pepře
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku nakrájejte na silné plátky (steaky).
  2. Maso opečte ze všech stran na oleji s máslem doměkka.
  3. Maso vyndejte na talíř, osolte a přikryjte.
  4. Na stejnou pánev přidejte hořčici, pepř, smetanu a 10 minut na silnějším ohni za stálého míchání povařte.
  5. Maso vložte do omáčky, jen prohřejte a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,80g
  • Sacharidy:

    72,80g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    238,50g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka s višněmi

(6 hlasů)
50min
548 kJ

Vepřová panenka s borůvkovou omáčkou

(7 hlasů)
1h a 5min
446 kJ

Vepřová panenka s houbami

(12 hlasů)
50min
505 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat