Prostreno.cz

Teplý salát s křepelčími vajíčky

Křehký salát mnoha chutí jako pro Popelku.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 591 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks křepelčích vajíček
  • 1/2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1/2 lžíce medu
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 100 g směsi salátových listů
  • 3 plátky pancetty
  • 1/4 ks červené cibule
  • 5 ks cherry rajčat
  • 1 špetka cukru

Postup přípravy

  1. Do studené vody dejte na dvě minuty vařit vajíčka. Pak je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.
  2. Mezitím připravte zálivku:do skleničky dejte citrónovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl, pepř a vidličkou dobře prošlehejte.
  3. Propranou salátovou směs rozložte na talíř, přelijte zálivkou a dobře promíchejte.
  4. Na středním ohni opékejte na pánvi šest až osm minut slaninu tak, aby zhnědla a zkřupavěla – občas ji otočte.
  5. Vyndejte ji z pánve a slijte část oleje – asi tři lžičky nechte v pánvi.
  6. Osmažte na něm dokřehka cibuli nakrájenou na nudličky – trvá to pět až sedm minut, přidejte rajčata, druhou polovinu octa a špetku cukru. Ohřívejte asi 2 minuty.
  7. Slaninu s cibulí a rajčaty rozložte na salát a nakonec přidejte i oloupaná a rozpůlená vajíčka.
  8. Hezky všechno nazdobte a podávejte s čerstvými tousty a máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Teplý salát s křepelčími vajíčky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat