Prostreno.cz

Cibulová polévka se ztraceným vejcem

Jeden z receptů na přípravu cibulové polévky.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 410 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 300 g cibule
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 250 ml bílého vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 1 špetka soli
  • 4 lístky kapusty
  • Na posypání
  • 100 g strouhaného sýra
  • Na přílohu
  • 4 ks vajec
  • 50 ml octa
  • 500 ml vody
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka, orestujte na rozpáleném oleji, zakryjte a 15 minut duste, až je cibule hnědá.
  2. Pak cibuli zalijte vínem, vývarem, osolte, opepřete, přidejte nakrájenou kapustu a vařte 10 minut.
  3. Polévku podávejte se ztraceným vejcem, posypanou strouhaným sýrem.
  4. Ztracená vejce: Přiveďte k varu osolenou vodu a ocet, postupně do vařící vody rozklepněte syrová vejce a vařte asi 3 minuty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,90g
  • Sacharidy:

    94,56g
    • Cukry:

      10,40g
  • Tuky:

    145,55g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 98 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Blesková cibulačka

(17 hlasů)
20min
1527 kJ

Silná francouzská cibulová polévka

(32 hlasů)
55min
408 kJ

Cibulová polévka

(20 hlasů)
25min
420 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cibulová polévka se ztraceným vejcem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat