Prostreno.cz

Plněné vepřové se švestkami na víně

Připravte své drahé polovičce plněné vepřové plátky se švestkami na víně.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 832 kJ / 199 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy25g
tuky7g

Ingredience na

  • 250 g divoké rýže
  • 500 g vepřových filetů
  • 200 g sušených švestek
  • 1 lžíce oleje
  • 50 ml červeného vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 175 g sýra Philadelphie Original

Postup přípravy

  1. Troubu vyhřejte na 180 °C, rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. Dlouhým nožem vyřízněte ve filetu kapsu a naplňte ji švestkami.
  3. Zprudka ji opečte z obou stran na rozpáleném oleji, poté pečte 25 minut v troubě.
  4. Zbývající švestky pokrájejte, krátce osmažte na tuku z pečeně, podlijte vínem, vývarem a chvíli vařte.
  5. Vmíchejte sýr, rozpusťte, ale už nevařte a dochuťte.
  6. Pečeni nakrájejte na plátky a servírujte s omáčkou a rýží.

TIP:

Do náplně můžete přidat 2-3 lžíce švestkových povidel.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,19g
  • Sacharidy:

    157,46g
    • Cukry:

      41,00g
  • Tuky:

    137,50g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 199 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové kotlety na pepři

(7 hlasů)
1h a 20min
1092 kJ

Vepřový plátek s okurkovou omáčkou

(10 hlasů)
55min
595 kJ

Vepřové nudličky s banánem

(13 hlasů)
60min
712 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné vepřové se švestkami na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat