Prostreno.cz

Vepřové nudličky s banánem

Rychlovka z vepřového masa a banánů.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 665 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřového masa - panenka, kýta
  • 4 ks šalotky
  • 120 g anglické slaniny
  • 6 ks zelených banánů plantains na vaření
  • 120 g másla
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 špetky kari koření

Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku nakrájejte najemno, maso nakrájejte na nudličky.
  2. Na másle orestujte maso, přidejte šalotku, nakrájenou slaninu a 3 minuty restujte.
  3. Podlijte 150 ml vody, nebo vývarem, přikryjte a duste přibližně 20 minut do měkka, podle toho jaké vepřové maso zvolíte.
  4. Přidejte 4 oloupané, podélně nakrájené banány, osolte, opepřete, posypte kari kořením a poduste ještě 10 minut.
  5. Podávejte ozdobené zbývajícími banány.

TIP:

Banány Plantains pocházejí z Indie, velmi oblíbené jsou v karibských zemích a západní Africe. Mohou připomínat obyčejné banány, ale liší se od nich obsahem škrobu (nejsou tak sladké) a použitím v kuchyni. Zatímco sladké banány, které koupíte v běžné obchodní síti, si můžete dát ke svačině jen tak syrové, plantains nejsou vhodné k přímé konzumaci a vždy musejí projít tepelnou úpravou. Na rozdíl od sladkých banánů si plantains zachovají svůj tvar a nerozvaří se.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové nudličky s banánem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat