Vepřové nudličky s banánem
Rychlovka z vepřového masa a banánů.
-
60min
20min příprava
40min vaření
-
665 kJ / 159 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky11g
Ingredience na
- 4 plátky
vepřového masa
- panenka, kýta
- 4 ks
šalotky
- 120 g
anglické slaniny
- 6 ks
zelených banánů plantains na vaření
- 120 g
másla
- 4 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 2 špetky
kari koření
Postup přípravy
- Oloupanou šalotku nakrájejte najemno, maso nakrájejte na nudličky.
- Na másle orestujte maso, přidejte šalotku, nakrájenou slaninu a 3 minuty restujte.
- Podlijte 150 ml vody, nebo vývarem, přikryjte a duste přibližně 20 minut do měkka, podle toho jaké vepřové maso zvolíte.
- Přidejte 4 oloupané, podélně nakrájené banány, osolte, opepřete, posypte kari kořením a poduste ještě 10 minut.
- Podávejte ozdobené zbývajícími banány.
TIP:
Banány Plantains pocházejí z Indie, velmi oblíbené jsou v karibských zemích a západní Africe. Mohou připomínat obyčejné banány, ale liší se od nich obsahem škrobu (nejsou tak sladké) a použitím v kuchyni. Zatímco sladké banány, které koupíte v běžné obchodní síti, si můžete dát ke svačině jen tak syrové, plantains nejsou vhodné k přímé konzumaci a vždy musejí projít tepelnou úpravou. Na rozdíl od sladkých banánů si plantains zachovají svůj tvar a nerozvaří se.