Prostreno.cz

Třešňový clafoutis

Nejdřiv v ústech ucítíte osvěžující chuť pečených třešní a hned poté hedvábný vanilkový krém - to je clafoutis - pečený francouzský dezert.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 1008 kJ / 241 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy15g
tuky17g

Ingredience na

  • 400 g třešní
  • Na těsto
  • 50 g mletých mandlí
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 g zlatého krupicového cukru
  • 2 ks vajec
  • 2 ks žloutků
  • 250 ml 40% smetany ke šlehání
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Čtyři malé zapékací formičky vymažte máslem a třešně dejte na dno.
  2. Veškeré ingredience na těsto smíchejte dohladka a pak směsí přelijte třešně.
  3. Pečte dvacet až pětadvacet minut. Servírujte teplé

TIP:

Clafoutis můžete péct i s lesním ovocem, malinami, višněmi nebo jahodami. Do smetany vydlabejte vanilku a třešně dejte do mističek i se stopkami – získáte ještě efektnější dezert, který všechny pobaví.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,94g
  • Sacharidy:

    217,55g
    • Cukry:

      120,90g
  • Tuky:

    207,89g
  • Vláknina:

    14,80g

Aktivita pro spálení: 241 kcal

30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Jahodová bublanina

(31 hlasů)
45min
1050 kJ

Jahodová bublanina

(20 hlasů)
60min
704 kJ

Bublanina s tvarohem

(14 hlasů)
50min
1074 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

verrca
13.05.2016
hedvika
21.04.2016
hedvika
15.04.2016
deeana
17.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Třešňový clafoutis

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat