Prostreno.cz

Vepřový špíz s paprikou

Špízy z vepřové panenky pečené v troubě.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 2h a 0min

    1h a 25min příprava

    35min vaření

  • 271 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • 8 ks dřevěných špejlí
  • 1 hrst čerstvého oregana - jemně nasekaného
  • 75 ml olivového oleje
  • 1 ks bobkového listu
  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1 hrst sušených švestek - překrojených napůl a odpeckovaných
  • 400 g vepřové panenky
  • 5 lžic citrónové šťávy
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • 30 ml medu
  • 1 ks lilku
  • 1 ks velké oranžové papriky
  • 1 ks středně velkého fenyklu
  • 16 plátků citrónu
  • 1 hrst řeřichy

Postup přípravy

  1. Namočte špejle na 15 minut do vody.
  2. Ve velké míse smíchejte oregano, 3 lžíce olivového oleje, bobkový list, sladkou papriku a sušené švestky.
  3. Nakrájejte vepřovou panenku na 16 kostek, přidejte do mísy s citrónovou kůrou, šťávou a dobře promíchejte. Nechte marinovat 1 hodinu.
  4. Předehřejte troubu na 190 °C.
  5. Smíchejte zbývající olej s medem.
  6. Lilek nakrájejte na plátky silné 2 cm, papriku a fenykl nakrájejte na kostky.
  7. Dejte do mísy a promíchejte s připraveným medem. Lilek s fenyklem rozložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě 10 minut. Nechte vychladnout.
  8. Na špejle střídavě napichujete lilek, maso, papriku, fenykl, švestky a plátky citrónu.
  9. Špízy uložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě 20-25 minut. Podávejte posypané řeřichou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,30g
  • Sacharidy:

    364,40g
    • Cukry:

      146,00g
  • Tuky:

    131,90g
  • Vláknina:

    120,00g

Aktivita pro spálení: 64 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Špíz z kuřecího masa

(19 hlasů)
50min
398 kJ

Špízy z lososa

(15 hlasů)
35min
916 kJ

Špízy z tuňáka

(9 hlasů)
50min
670 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřový špíz s paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat