Prostreno.cz

Salát s hovězím masem

Zeleninový salát s masem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 432 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g hovězí svíčkové
  • 3 stroužky česneku
  • 3 stonky citrónové trávy
  • 6 lžic citrónové šťávy
  • 1 hlávka zeleného salátu
  • 3 snítky máty
  • 300 g sójových výhonků
  • 1 ks papriky červené
  • 3 ks mrkve
  • 1 hrst arašídů - nasucho orestovaných
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 špetky soli
  • 6 lžic oleje

Postup přípravy

  1. Nakrájejte maso na velmi tenké proužky, česnek, cibuli a citrónovou trávu jemně nakrájejte a dejte do misky.
  2. Přidejte masové nudličky, citrónovou šťávu, promíchejte a marinujte nejlépe přes noc.
  3. Rybí omáčku promíchejte s vinným octem, solí a 2 lžícemi oleje.
  4. Opraný a osušený salát natrhejte do mísy, přidejte na nudličky nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájenou papriku a scezené sójové výhonky.
  5. Na 4 lžících oleje orestujte marinované nudličky masa.
  6. Vychladlé maso přidejte do mísy se zeleninou, zakápněte připravenou zálivkou, posypte jemně nasekanou mátou, promíchejte, posypte arašídy a podávejte.

TIP:

Zálivky můžete připravit víc a podávat k salátu zvlášť.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s hovězím masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat