Prostreno.cz

Zelné závitky s hlívou

Zelné listy plněné hlívou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 567 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy15g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 150 g anglické slaniny
  • 100 g vařené rýže
  • 1 ks vejce
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 80 g rajského protlaku
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru

Postup přípravy

  1. Očištěné zelí vložte na pět minut do vroucí vody, vyjměte a zchlaďte ve studené vodě.
  2. Košťál vyřízněte a oddělte osm vrchních listů, zbylé zelí nakrájejte na nudličky.
  3. Hlívu umyjte, tvrdé části odstraňte a nakrájejte na nudličky.
  4. Slaninu pokrájejte na kostičky, orestujte, přidejte jednu drobně nasekanou cibuli, hlívu, osolte, opepřete a duste patnáct minut, nechte vychladnout.
  5. Přidejte rýži, rozšlehané vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a promíchejte.
  6. Směsí naplňte zelné listy, sviňte a převažte nití.
  7. Zbylou cibuli nakrájejte, orestujte na oleji, přidejte protlak, nakrájené zelí, osolte, opepřete a zalijte horkým vývarem.
  8. Vložte zelné závitky a za občasného promíchání duste 40 minut.
  9. Nakonec dochuťte cukrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelné závitky s hlívou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat