Prostreno.cz

Nadívaná kuřecí stehna

Kuřecí stehna s červeným zelím.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 811 kJ / 193 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • 250 g anglické slaniny - nakrájené na nudličky, nebo kostičky
  • 150 g másla
  • 3 lžíce másla
  • 640 g sterilovaného červeného zelí - 2 skleničky
  • 2 lžičky kmínu
  • 5 špetek soli
  • 1-2 lžíce pískového cukru
  • 8 ks kuřecích stehen
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Nakrájenou slaninu nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem.
  2. V momentě, kdy je krásně křupavá, přidejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, promíchejte a přidejte okapané, pokrájené zelí a za stálého míchání duste pět minut.
  3. Přidejte jednu lžičku kmínu, sůl a podle chuti i cukr.
  4. Duste dalších pět minut. Pak směs odstavte a nechte vychladnout.
  5. Kuřecí stehna pořádně osolte a pak je naplňte zhruba polovinou ochuceného zelí – na širší straně stehýnka vždy lehce nadzvedněte kůži a zelí pod ni napěchujte, bát se nemusíte, zelí bude pod kůží držet, jen buďte opatrní, aby jste kůži neprotrhli.
  6. Poté dejte stehna do pekáče, poklaďte 150 g másla pokrájeného na plátky a posypte zbylým kmínem. Pečte hodinu při teplotě 180 °C.
  7. Zbylé zelí zahustěte jíškou – na dvou lžících másla opražte dvě lžíce hladké mouky pěkně dozlatova – a vmíchejte do zelí. Podle chuti jej přislaďte nebo přisolte.
  8. Kuřecí stehna podávejte s bramborovými noky a zelím, přelité vypečenou šťávou.

TIP:

Ochuceným zelím můžete nadívat i celé kuře – zelí dejte do dobře osolené břišní dutiny, důkladně sepněte a pečte, jak jste zvyklí.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Nadívaná kuřecí stehna

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat