Prostreno.cz

Zeleninový boršč

Chutný boršč můžete připravit i bez masa.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 421 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks malé petržele
  • 3 ks bobkového listu
  • 2 ks menší červené řepy
  • 100 g kapusty
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 špetky soli
  • 5 kuliček nového koření
  • 1-2 lžičky cukru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 700 ml zeleninového vývaru - může být z kostky
  • 200 ml rajčatového pyré
  • K podávání
  • 4 lžíce bílého jogurtu

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na tenčí hranolky nebo ji nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte nakrájenou mrkev, petržel a bobkový list. Přikryté duste 10 minut.
  3. Přidejte řepu, kapustu a veškeré koření, podlijte vývarem a vařte dalších 30 minut.
  4. Na závěr vmíchejte rajčatové pyré, osolte, dochuťte cukrem a povařte ještě 10 minut.
  5. Podávejte se lžíci bílého jogurtu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,64g
  • Sacharidy:

    328,40g
    • Cukry:

      141,20g
  • Tuky:

    129,00g
  • Vláknina:

    95,10g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

(19 hlasů)
25min
364 kJ

Špenátová polévka

(18 hlasů)
55min
300 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Zeleninový boršč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat