Prostreno.cz

Congrí

Černé fazole s rýží a kuřecími stehny.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 1191 kJ / 284 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy19g
tuky19g

Ingredience na

  • 200 g černých fazolí
  • 2 ks velkých kuřecích stehen
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 plátky másla
  • 250 g rýže
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 40 ml citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Fazole propláchněte a v čisté vodě je nechte přes noc namočené. Druhý den je uvařte doměkka, například v tlakovém hrnci. Poté fazole slijte a vodu uschovejte.
  2. Zatímco se vaří fazole, připravte ku¬řecí stehna, z obou stran je osolte a opepřete, posypte mletou sladkou paprikou, dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, poklaďte plátky másla, mírně podlijte a upečte v troubě zahřáté na 190 °C doměkka.
  3. Rýži propláchněte a uvařte v osolené vodě z fazolí, kterou podle potřeby dolijte čistou vodou.
  4. Cibuli nasekejte najemno, česnek nakrájejte na plátky, ve velké pánvi rozpalte olej a cibuli i česnek na něm osmahněte, pak do pánve přidejte okapanou uvařenou rýži, fazole, maso obrané od kostí i vypečenou šťávu.
  5. Osolte podle chuti a podávejte hodně pokapané citrónovou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Congrí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat