Prostreno.cz

Kachní prsa s celerem a brusinkovo-pomerančovým čatní

Minutka z kachních prsou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 389 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks filet z kachních prsou á150g
  • 3 špetky soli a pepře
  • 300 g bulvového celeru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce petrželky - sekané
  • K podávání
  • 2 ks pomerančů
  • 1 lžíce másla
  • 170 g čerstvých Cranberries
  • 2 lžíce cukru
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 6 lžic bílého vína
  • 1 ks celé skořice
  • 6-8 ks hvězdiček badyánu
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Pomeranče oloupejte a vykrojte měsíčky dužiny z bílé blány. Šťávu z pomeranče přitom zachyťte.
  2. Rozehřejte máslo, přidejte brusinky a posypte je cukrem.
  3. Brusinky nechte za stálého míchání zkaramelizovat, přidejte dužinu z pomeranče, pomerančovou i jablečnou šťávu, víno a kořen, bez přikrytí vařte tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Čatní ochuťte solí a pepřem.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C stupňů (plyn: stupeň 2-3, horkovzduch: 160 °C).
  5. Kachní prsa okořeňte solí a pepřem,kůží dolů je opečte na pánvi, obraťte a znovu nechte opéct. Kachní prsa vyskládejte do ohnivzdorné misky kůží nahoru a nechte péct v troubě asi 6 minut.
  6. Celer oloupejte a pokrájejte na tenké proužky.
  7. Olivový olej rozehřejte a krátce v něm opečte pokrájený celer, vmíchejte máslo, ochuťte solí a pepřem a vmíchejte petrželku.
  8. Kachní prsa nakrájejte na plátky a servírujte spolu s opečeným celerem a brusinkovým čatním.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s celerem a brusinkovo-pomerančovým čatní

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat