Prostreno.cz

Banánky se šlehačkou a brusinkovým krémem

Malý dezert s brusinkovým krémem vám bude chutnat.

Ohodnotit
(17 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    60min příprava

    30min vaření

  • 997 kJ / 238 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy24g
tuky7g

Ingredience na

  • Na krém
  • 4 plátky bílé želatiny
  • 1 sáček pudinkového prášku
  • 450 ml mléka
  • 40 g cukru
  • 4 lžíce griotky - nebo višňové šťávy
  • 200 ml šlehačky
  • 100 g sušených brusinek
  • Na polevu
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 špetka červeného potravinářského barviva
  • 3-4 lžíce brusinkové šťávy
  • 25 g sušených brusinek
  • Na těsto
  • 250 ml vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 80 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 3-4 ks vajec

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte osolenou vodu s máslem a přiveďte k varu za současného míchání.
  2. Přidejte mouku, míchejte těsto vařečkou na sporáku, dokud se na dně hrnce nevytvoří bílý povlak, těsto dejte do mísy, ihned vmíchejte hnětací metlou elektrického šlehače jedno vejce, pak postupně vmíchejte zbývající vejce, dokud hmota není hustá a těstovitá.
  3. Těstem naplňte zdobící sáček s vroubkovaným ozdobným otvorem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkejte zhruba 10 cm dlouhé, široké proužky, mezi jednotlivými proužky ponechte dostatečné rozestupy. Pečte zhruba 20 - 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C (plynová trouba: stupeň 3-4, horkovzdušná trouba: 180 °C).
  4. Nechte pečivo zchladnout a ve středu je rozřízněte. Nechte je zcela vychladnout.
  5. Nasekejte brusinky, namočte želatinu pro přípravu krému.
  6. Ve 100 ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek. Zbytek mléka s cukrem přiveďte k varu, přidejte pudinkový prášek a za stálého míchání přiveďte k varu.
  7. Vymačkejte želatinu a mícháním ji rozpusťte.
  8. Pudink zakryjte plastickou fólií a nechte zchladnout.
  9. Ušlehejte smetanu a vmíchejte ji do pudinku, vmíchejte brusinky. Krém nechte vychladnout v ledničce.
  10. Utřete moučkový cukr s potravinářským barvivem a brusinkovou šťávou do hladké polevy.
  11. Polevou naplňte cukrářský pytlík s vroubkovaným okrajem a ozdobte jí povrch banánků, pak na ně rozprostřete brusinky.
  12. Nakonec naplňte spodní poloviny krémem a položte na ně horní polovinu banánků.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    142,20g
  • Sacharidy:

    527,16g
    • Cukry:

      336,00g
  • Tuky:

    135,80g
  • Vláknina:

    13,00g

Aktivita pro spálení: 238 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Zmrzlina s oříšky

(14 hlasů)
40min
1051 kJ

Tiramisu s lesním ovocem

(19 hlasů)
40min
849 kJ

Třešňový clafoutis

(13 hlasů)
45min
1009 kJ
Více receptů

Celkem 9 komentářů

hedvika
22.06.2016
Anonym
05.05.2016
verrca
02.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Banánky se šlehačkou a brusinkovým krémem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat