Prostreno.cz

Banánky se šlehačkou a brusinkovým krémem

Malý dezert s brusinkovým krémem vám bude chutnat.

Ohodnotit
(17 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    60min příprava

    30min vaření

  • 996 kJ / 238 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

sacharidy23g

Ingredience na

  • Na krém
  • 4 plátky bílé želatiny
  • 1 sáček pudinkového prášku
  • 450 ml mléka
  • 40 g cukru
  • 4 lžíce griotky - nebo višňové šťávy
  • 200 ml šlehačky
  • 100 g sušených brusinek
  • Na polevu
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 špetka červeného potravinářského barviva
  • 3-4 lžíce brusinkové šťávy
  • 25 g sušených brusinek
  • Na těsto
  • 250 ml vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 80 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 3-4 ks vajec

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte osolenou vodu s máslem a přiveďte k varu za současného míchání.
  2. Přidejte mouku, míchejte těsto vařečkou na sporáku, dokud se na dně hrnce nevytvoří bílý povlak, těsto dejte do mísy, ihned vmíchejte hnětací metlou elektrického šlehače jedno vejce, pak postupně vmíchejte zbývající vejce, dokud hmota není hustá a těstovitá.
  3. Těstem naplňte zdobící sáček s vroubkovaným ozdobným otvorem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkejte zhruba 10 cm dlouhé, široké proužky, mezi jednotlivými proužky ponechte dostatečné rozestupy. Pečte zhruba 20 - 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C (plynová trouba: stupeň 3-4, horkovzdušná trouba: 180 °C).
  4. Nechte pečivo zchladnout a ve středu je rozřízněte. Nechte je zcela vychladnout.
  5. Nasekejte brusinky, namočte želatinu pro přípravu krému.
  6. Ve 100 ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek. Zbytek mléka s cukrem přiveďte k varu, přidejte pudinkový prášek a za stálého míchání přiveďte k varu.
  7. Vymačkejte želatinu a mícháním ji rozpusťte.
  8. Pudink zakryjte plastickou fólií a nechte zchladnout.
  9. Ušlehejte smetanu a vmíchejte ji do pudinku, vmíchejte brusinky. Krém nechte vychladnout v ledničce.
  10. Utřete moučkový cukr s potravinářským barvivem a brusinkovou šťávou do hladké polevy.
  11. Polevou naplňte cukrářský pytlík s vroubkovaným okrajem a ozdobte jí povrch banánků, pak na ně rozprostřete brusinky.
  12. Nakonec naplňte spodní poloviny krémem a položte na ně horní polovinu banánků.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Banánky se šlehačkou a brusinkovým krémem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat