Frittata z trouby
Recept inspirovaný italskou kuchyni.
-
1h a 15min
15min příprava
60min vaření
-
656 kJ / 156 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy17g
tuky5g
Ingredience na
- 1/2 lžičky
olivového oleje
- 150 g
těstovin fusilli AQ
- 3 špetky
soli a pepře
- 1 ks
pórku
- na kolečka
- 85 g
mraženého hrášku
- 85 g
mražené kukuřice AQ
- 1 ks
červené papriky AQ
- na tenké delší nudličky
- 2 ks
vajec AQ
- 150 ml
mléka
- 1 lžička
tymiánových lístků
- 50 g
nastrouhaného čedaru
- 2 lžíce
parmezánu
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C. Zapékací mísu o objemu cca 1,2 litru vymažte olivovým olejem.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.
- Dvě až tři minuty před koncem vaření vhoďte do vody pórek, hrášek, kukuřici, papriku a nechte mírně změknout. Sceďte a dejte do zapékací mísy.
- Vejce prošlehejte v mléce, vmíchejte tymián a většinu obou sýru, sůl a pepř.
- Vlijte na těstoviny, opatrně promíchejte a posypte zbylým sýrem.
- Pečte 35 – 40 minut dozlatova. Před podáváním nechte chvíli zchladnout.