Prostreno.cz

Vanilková ovesná kaše s medovými jablky

Sladká snídaně pro děti i dospělé.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 578 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy25g
tuky2g

Ingredience na

  • 90 g ovesných vloček
  • 500 ml polotučného mléka - + navíc k podávání
  • 1 ks vanilkového lusku - dřeň
  • 2 ks jablek - na plátky
  • 2 lžíce medu
  • K podávání
  • 1 sklenička javorového sirupu

Postup přípravy

  1. Nejprve udělejte medová jablka. Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek.
  2. Přidejte med a opékejte další minutu až dvě, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují.
  3. Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody a vanilkový lusk dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi osm minut až směs zhoustne.
  4. Rozdělte do talířů nebo misek, zalijte dalším mlékem, zasypte cukrem, přidejte javorový sirup a medová jablka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vanilková ovesná kaše s medovými jablky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat