Prostreno.cz

Pečený pstruh

Malý pstruh je ideální pro přípravu vcelku, ryba je jemná, šťavnatá a výrazná.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 427 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 1/2 ks omytého citrónu
  • 1/2 svazku čerstvého kopru
  • 350 g menšího pstruha
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst fazolových lusků - šikmo pokrájených
  • 3 špetky soli a pepře
  • K podávání
  • 1 ks citrónu - nakrájený na klínky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Citron nakrájejte na plátky a spolu s větvičkami kopru jimi naplňte pstruha.
  3. Položte ho na plech vyložený pečícím papírem a několikrát šikmo nařízněte, zakápněte olejem, osolte, opepřete a pečte přibližně 20 minut.
  4. Fazolky vsypte do vařící osolené vody a asi tři minuty je nechte vařit, pak je sceďte.
  5. Pstruha podávejte s fazolkami a klínky citrónu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený pstruh

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat