Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečený pstruh

sun
11hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

426 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky4g sacharidy10g bílkoviny

Malý pstruh je ideální pro přípravu vcelku, ryba je jemná, šťavnatá a výrazná.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1/2 ks omytého citrónu
  • 1/2 svazku čerstvého kopru
  • 350 g menšího pstruha
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst fazolových lusků - šikmo pokrájených
  • 3 špetky soli a pepře
  • K podávání
  • 1 ks citrónu - nakrájený na klínky

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 200 °C.
  • Citron nakrájejte na plátky a spolu s větvičkami kopru jimi naplňte pstruha.
  • Položte ho na plech vyložený pečícím papírem a několikrát šikmo nařízněte, zakápněte olejem, osolte, opepřete a pečte přibližně 20 minut.
  • Fazolky vsypte do vařící osolené vody a asi tři minuty je nechte vařit, pak je sceďte.
  • Pstruha podávejte s fazolkami a klínky citrónu.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Filé pstruha na másle

Filé pstruha na másle

16 hlasů
40min 530 kJ 220 Kč
Grilovaný losos

Grilovaný losos

18 hlasů
35min 613 kJ 180 Kč
Pstruh s citronovou omáčkou

Pstruh s citronovou omáčkou

16 hlasů
50min 761 kJ 165 Kč
Ryba pod citrónovou peřinkou

Ryba pod citrónovou peřinkou

9 hlasů
40min 222 kJ 85 Kč
Kapr s česnekem a citrónovou trávou

Kapr s česnekem a citrónovou trávou

11 hlasů
50min 791 kJ 145 Kč
Ryba s citrónovým tymiánem

Ryba s citrónovým tymiánem

13 hlasů
1h a 10min 758 kJ 165 Kč

Články nejen o vaření