Prostreno.cz

Zapečený řapíkatý celer

Řapíkatý celer je v našich kuchyních často opomíjenou zeleninou, nutno však říci, že zbytečně. Má příjemnou chuť a je plný zdraví prospěšných látek a vitamínů.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 499 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 ks řapíkatého celeru
  • 1 ks citronu
  • 1 lžíce másla
  • 200 g tvrdého sýra
  • 2 špetky soli a pepře
  • 250 ml smetany na vaření

Postup přípravy

  1. Celer rozeberte na jednotlivé řapíky (stonky), stonky oloupejte, případně vnější část oškrábejte škrabkou na brambory, vložte je do vroucí, osolené vody s několika kapkami citrónové šťávy a povařte je 2 minuty.
  2. Stonky vyndejte, odkapané naskládejte do máslem vytřené zapékací mísy, osolte, opepřete, podlijte smetanou, posypte je nastrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 180 °C zapečte, až se sýr trochu roztaví.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,49g
  • Sacharidy:

    19,32g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    108,16g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 119 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečený řapíkatý celer

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat