Prostreno.cz

Karbanátky z cizrny

Neboli falafel... tentokrát na salátu z quinoi.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 2h a 10min

    1h a 30min příprava

    40min vaření

  • 812 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy26g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Cizrnu namočte přes noc. Druhý den z ní slijte vodu a spolu s česnekem ji rozmixujte na hrubší směs.
  2. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte ji do směsi. Nakonec přimíchejte 1 lžičku římského kmínu, koriandr, prášek do pečiva, trochu soli a najemno nasekanou petrželku, vše důkladně promíchejte a směs nechte hodinu odpočinout.
  3. Ze směsi vlhkýma rukama tvarujte menší karbanátky.
  4. karbanátky postupně vkládejte do horkého oleje a smažte je dozlatova.
  5. Quinoi připravte podle návodu na obalu.
  6. Ve velké míse promíchejte kůru z citronu, připravenou quinoi, najemno nakrájenou okurku, jemně nakrájenou červenou cibuli, na malé kousky nakrájená rajčata a nasekané lístky máty.
  7. Ochuťte římským kmínem, trochou soli a zakápněte řepkovým olejem a šťávou z citronu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,86g
  • Sacharidy:

    283,56g
    • Cukry:

      24,00g
  • Tuky:

    252,19g
  • Vláknina:

    45,10g

Aktivita pro spálení: 194 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Fazolové chilli na pivu

(12 hlasů)
50min
587 kJ

Zelenina zapečená s fazolemi

(11 hlasů)
45min
550 kJ

Zeleninové kari

(12 hlasů)
55min
361 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z cizrny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat