Prostreno.cz

Karbanátky z cizrny

Neboli falafel... tentokrát na salátu z quinoi.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 2h a 10min

    1h a 30min příprava

    40min vaření

  • 802 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy24g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Cizrnu namočte přes noc. Druhý den z ní slijte vodu a spolu s česnekem ji rozmixujte na hrubší směs.
  2. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte ji do směsi. Nakonec přimíchejte 1 lžičku římského kmínu, koriandr, prášek do pečiva, trochu soli a najemno nasekanou petrželku, vše důkladně promíchejte a směs nechte hodinu odpočinout.
  3. Ze směsi vlhkýma rukama tvarujte menší karbanátky.
  4. karbanátky postupně vkládejte do horkého oleje a smažte je dozlatova.
  5. Quinoi připravte podle návodu na obalu.
  6. Ve velké míse promíchejte kůru z citronu, připravenou quinoi, najemno nakrájenou okurku, jemně nakrájenou červenou cibuli, na malé kousky nakrájená rajčata a nasekané lístky máty.
  7. Ochuťte římským kmínem, trochou soli a zakápněte řepkovým olejem a šťávou z citronu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z cizrny

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat