Prostreno.cz

Hovězí carpacio s hoblinkami žampiónů

Carpacio s brusinkami, rukolou, pecorinem a brusinkovo-balsamikovým dresinkem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

    0min vaření

  • 890 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy12g
tuky13g

Ingredience na

  • 350 g hovězí svíčkové
  • 150 g žampiónů
  • 150 g rukoly
  • 1 lžíce brusinkového džusu
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 3 špetky soli a peře
  • 1/2 lžíce pískového cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 80 g celých sušených brusinek
  • 60 g sýru pecorino

Postup přípravy

  1. Zabalte hovězí svíčkovou do potravinové fólie a nechte 3 - 4 hodiny v mrazáku.
  2. Očistěte žampióny, omyjte je a nakrájejte na tenké plátky. Očistěte rukolu, omyjte ji a osušte.
  3. Smíchejte brusinkový džus, ocet, sůl, pepř a cukr, ušlehejte s olivovým olejem a do vinaigrette vmíchejte brusinky.
  4. Sýr nastrouhejte.
  5. Lehce zmrzlou hovězí svíčkovou nakrájejte na tenoučké plátky.
  6. Na talíř připravte rukolu, hovězí svíčkovou a žampiónové plátky, pokapejte vinaigrettem a nechte trochu odležet.
  7. Servírujte posypané hoblinkami pecorina.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,79g
  • Sacharidy:

    208,58g
    • Cukry:

      168,80g
  • Tuky:

    150,69g
  • Vláknina:

    7,72g

Aktivita pro spálení: 212 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Cuketové carpaccio

(12 hlasů)
30min
861 kJ

Houbový závin

(19 hlasů)
55min
629 kJ

Papriky plněné ricottou

(11 hlasů)
2h a 35min
563 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí carpacio s hoblinkami žampiónů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat