Prostreno.cz

Hovězí carpacio s hoblinkami žampiónů

Carpacio s brusinkami, rukolou, pecorinem a brusinkovo-balsamikovým dresinkem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

    0min vaření

  • 655 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy8g
tuky9g

Ingredience na

  • 350 g hovězí svíčkové
  • 150 g žampiónů
  • 150 g rukoly
  • 1 lžíce brusinkového džusu
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 3 špetky soli a peře
  • 1/2 lžíce pískového cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 80 g celých sušených brusinek
  • 60 g sýru pecorino

Postup přípravy

  1. Zabalte hovězí svíčkovou do potravinové fólie a nechte 3 - 4 hodiny v mrazáku.
  2. Očistěte žampióny, omyjte je a nakrájejte na tenké plátky. Očistěte rukolu, omyjte ji a osušte.
  3. Smíchejte brusinkový džus, ocet, sůl, pepř a cukr, ušlehejte s olivovým olejem a do vinaigrette vmíchejte brusinky.
  4. Sýr nastrouhejte.
  5. Lehce zmrzlou hovězí svíčkovou nakrájejte na tenoučké plátky.
  6. Na talíř připravte rukolu, hovězí svíčkovou a žampiónové plátky, pokapejte vinaigrettem a nechte trochu odležet.
  7. Servírujte posypané hoblinkami pecorina.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí carpacio s hoblinkami žampiónů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat