Prostreno.cz

Rybí karbenátky v parním hrnci

Karbenátky z rybího masa se zeleninou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 271 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky1g

Ingredience na

  • 1.5 kg vykostěných čerstvých ryb bez kůže - např. štika, maréna, nebo pstruh
  • 1 ks nastrouhané brambory
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru - nastrouhaného
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 ks vejce
  • 1 ks vaječného bílku
  • 3 ks mrkve
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks velké cibule
  • K podávání
  • 6 ks listů hlávkového salátu
  • 1 sklenička strouhaného křenu v majonéze

Postup přípravy

  1. Ryby nakrájejte a v kuchyňském robotu rozmixujte, ale ne na kaši, rybí maso by mělo mít konzistenci např. mletého hovězího masa.
  2. Přidejte nastrouhanou bramboru, nakrájenou cibuli a zázvor. Robota zapněte jen na několik sekund.
  3. Směs dejte do velké mísy, přidejte olej, cukr, podle chuti sůl a pepř, vejce , vaječný bílek a dobře promíchejte.
  4. Oloupanou mrkev, očištěný celer a oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, zeleninu vložte do nádoby parního hrnce.
  5. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujte z rybí směsi kuličky, které uložte do druhé nádoby parního hrnce a umístěte nad zeleninu. Vařte přibližně 20 - 25 minut.
  6. Podávejte na listech hlávkovém salátu se lžičkou křenu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí karbenátky v parním hrnci

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat