Prostreno.cz

Hovězí steaky se smetanovou, houbovou omáčkou

Minutka z hovězí svíčkové s hříbkama.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 427 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 lžíce oleje
  • 4 ks hovězích steaků - ze svíčkové
  • 250 g čerstvých malých hříbků - nebo žampióny
  • 2 ks jarních cibulek - nakrájené na 2 cm kousky
  • 100 ml bílého vína
  • 150 ml 33% smetany
  • 1 lžíce instantní jíšky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. V pánvi s rozehřátým olejem opečte steaky, 2 - 3 minuty na každé straně. Vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  2. Na pánev přidejte hříbky, nebo žampiony a jarní cibulku, míchejte 2 minuty.
  3. Přidejte víno a vařte při vysoké teplotě 3 minuty.
  4. Vmíchejte smetanu, jíšku, dochuťte pepřem a vařte 5 minut.
  5. Steaky podávejte s omáčkou a se zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí steaky se smetanovou, houbovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat