Prostreno.cz

Zvěřinový guláš s houbami

Už jste ochutnali srnčí guláš, vyzkoušejte tento recept s houbami, je skvělý.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 342 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • 300 g cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 kg srnčího masa na guláš - nebo jiného masa ze zvěřiny
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 300 g čerstvých hub
  • 600 ml dobrého hovězího vývaru
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na kostky pokrájené maso a restujte 5 minut.
  2. Zaprašte mletou paprikou, osolte, opepřete a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem, přidejte tymián a duste 40 minut.
  4. Přidejte nakrájené houby a duste dalších 20 minut, nebo dokud není maso zcela měkké, záleží jaké maso použijete.
  5. Guláš zahustěte tmavou instantní jíškou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zvěřinový guláš s houbami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat