Prostreno.cz

Grilovaný jehněčí kebab

Jednoduchá úprava, díky které přijdete jehněčímu na chuť.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 484 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí kýty
  • 3 špetky soli a pepře
  • 8-12 ks malých žampiónů
  • 1 ks červené cibule - nakrájená na 8 klínků
  • 1 ks červené papriky - nakrájená na 8 kousků
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na 16 kostek, dochuťte solí a pepřem.
  2. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem.
  3. Maso navlečte střídavě s cibulí, paprikou a žampióny na jehly, nebo špejle, potřete olivovým olejem a grilujte na středně předehřátém grilu 8 - 10 minut na každé straně.

TIP:

Při použití bambusových špejlí, namočte špejle na 30 minut do vody.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,09g
  • Sacharidy:

    50,18g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    121,30g
  • Vláknina:

    5,72g

Aktivita pro spálení: 115 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotlety s rybízovo-hořčičnou omáčkou

(11 hlasů)
40min
1158 kJ

Grilované jehněčí

(7 hlasů)
45min
893 kJ

Jehněčí ražničí

(10 hlasů)
1h a 15min
659 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný jehněčí kebab

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat