Prostreno.cz

Polévka z topinambur se slaninou

Sytá podzimní (zimní) polévka.

24.09.2014 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

262 kJ / 62 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané,nakrájené topinambury dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byly topinambury přikryté, osolte a přikryté uvařte doměkka.
  2. 10 minut před koncem vaření přidejte nastrouhaný květák a vývar.
  3. Hotovou polévku rozmixujte.
  4. V pánvi nasucho orestujte nakrájenou slaninu, přidejte nakrájený česnek a jemně nakrájenou šalotku, míchejte 2 minuty.
  5. Polévku dochuťte solí, pepřem a podávejte ozdobené připravenou slaninou a opečenými tousty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,24 g
  • Sacharidy:

    233,85 g
    • Cukry:

      79,17 g
  • Tuky:

    53,60 g
  • Vláknina:

    17,31 g

Aktivita pro spálení:

215 kcal
26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení





Podobné recepty

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
401 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
476 kJ

Polévka s čedarem a jablky

(18 hlasů)
55min
390 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

topinambur

73 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,2 g

květák

25 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z topinambur se slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba